dijous, 16 de setembre del 2010

Llibertat d'expressió






Torne de vacances i torne a la càrrega trista i il·lusionada alhora. Ja vos aniré posant al corrent de les coses fetes i de les coses futures. Ens espera una activitat política impressionant fins les pròximes eleccions autonòmiques on acabarà el govern del Partit Popular.
De moment, el curs comença amb tres decisions judicials de les que ens animen: els jutges defensen la democràcia i els drets humans fonamentals que els nostres governants no garanteixen. En juliol passat, la policia local de València va denunciar davant els tribunals un veí de Patraix perquè en un acte públic va dir que l'Alcaldessa de València mentia en les declaracions que estava fent. El tribunal el va absoldre. A principis d'any, José Luis Santiago, director de l'Institut de Monforte del Cid va ser sancionat durant 20 dies per no haver retirat un cartell del tauler d'anuncis de l'institut on estava el Conseller d'Educació boca avall. Ara, un tribunal de Justícia l'ha absolt i ha condemnat la Conselleria d'Educació. Fa temps, l'Alcalde de Riba-Roja va denunciar Josep Bort, Diputat Provincial en aquell moment, perque considerava que atntava contra el seu honor per unes declaracions criticant l'operació urbanística del València CF en la partida de Porxinos. Fa uns dies, un tribunal ha absolt a Josep Bort, a qui he tingut el plaer de representar durant el juí.
En els tres casos, els tribunals han aplicat el mateix criteri: el dret a la llibertat d'expressió en l'exercici de l'activitat pública està per damunt d'altres consideracins menors. És més, els càrrecs públics, elegits pel poble, han d'assumir que poden i deuen ser criticats en les seues actuacions públiques pel mateix poble que els ha elegit. Esta cosa tan simple, que és l'essència de la democràcia més bàsica, no l'entén el Partit Popular, acostumat a fer i desfer com li dóna la gana, sense adonar-se que en una democràcia la crítica política no només no és punible, sinó que és necessària per a la salut del sistema. Que hagen de ser els jutges els que posen les coses en el seu lloc no deixa de ser lamentable.
Ben mirat, també és normal que els dirigents del Partit Popular no ho entenguen. Ells també tenen motius per no fiar-se molt dels jutges (excepte dels que són amiguets de l'ànima). Al cap i a la fi, els jutges són els que diran què passa amb el President de la Diputació d'Alacant, el President de la Diputació de Castelló i el President de la nostra desprestigiada i dissortada Generalitat.

1 comentari:

manolisa ha dit...

LLEGO LA REVOLUCION


http://www.youtube.com/watch?v=qrwwmvHmy_0&feature=player_embedded