dissabte, 22 de maig del 2010

First Ladies: Vulnerables i Poderoses. I també Alboraia






Dijous de la setmana passada va ser un dia de molta activitat. Després d'haver de suportar el President Camps i el seu histrionisme en una sessió de control parlamentari vam anar Mireia i jo a la manifestació pels drets socials convocada pels sindicats.
Posteriorment vam anar al Museu de Ciències Naturals on l'ONG "Médicos sin Fronteras" ha organitzat una exposició que recomane a tot el món i que es titula "First Ladies". És una exposició fotogràfica d'altíssima qualitat sobre la vida quotidiana de les dones als països del sud Dones que amb el seu treball quotidià i el seu esforç diari mantenen les famílies, les economies domèstiques, la vida quotidiana. Dones envellides per la crueltat de la vida, però dones amb una bellesa digna que impressiona. Dones que són capaces de transformar el canó d'un tanc abandonat enmig del seu poble en el suport on lligar una corda per poder estendre la roba. Dones que permuten la resta del tanc en un improvisat columpi i un tobogan perquè juguen els seus fills. Cada any, "Médicos sin Fronteras" fa una exposició i ens mostra el seu treball. L'any passat vaig estar en una que van muntar a l'Estació del Nord i que posava la pell de gallina. La d'enguany és igualment dura, però les dones, sempre les dones, humanitzen la duresa. A més, vaig tindre la sort de saludar la Directora del museu, amiga d'anys i panys, Margarita Belinchón, a qui feia molt de temps que no veia. De nou una dona dirigint un museu punter en València. Dones. Dones vulnerables i dones poderoses, com diu el títol de l'exposició. First Ladies.
I en acabar la visita vam estar a Alboraia, on es constituïa el col·lectiu local d'Iniciativa. Vaig vore gent jove, molt jove, com el Coordinador Local, Àlex Raga, que estudia primer de periodisme. Vaig vore ganes, il·lusió, ideologia, coratge cívic i polític. Un col·lectiu més que se suma a la llista de col·lectius d'Iniciativa que a poc a poc s'eixamplen per tot el país. I molts joves.
Joves i Dones. Dones i Joves. El futur

2 comentaris:

manolisa ha dit...

EL FUTURO ERES TÙ

miqUi ha dit...

enhorabona pràcticament per tot.
No sols el blog aquest...també tota la tasca que heu fet i fas des de les Corts.
Us segueixo molt a sovint, i espere que a les properes eleccions sigau (sigam) claus per un país millor.

Una abraçada.