diumenge, 7 de febrer de 2010

Política acadèmica i política de carrer


L'activitat política és polifacètica. Almenys, aquesta és la meua opinió i la meua tradició. Des d'aquest punt de vista, és evident que la política no acaba en les Corts. Les Corts són el sancta sanctorum de la democràcia, però són el reflex (o almenys haurien de ser-ho) del que passa fora de les seues estores de llana i els seus sillons de cuiro. Per això, per representar adequadament la gent que t'ha votat, cal estar sempre a peu d'0bra. No entenc la política sense la participació i no forme part d'eixos polítics que pensen que la democràcia és votar 1 dia i callar 4 anys.
Estos últims dies he tingut la sort d'estar en dos actes molt diferents però molt educatius. El primer d'ells va ser un debat sobre Democràcia i corrupció política que va organitzar "Valencians pel canvi" i al qual em van convidar. Va ser una reflexió compartida molt interessant amb una magnífica introducció del catedràtic d'Història de la Medicina Josep Lluís Barona. Els debats, les tertúlies i les reflexions que patrocinen "Valencians pel canvi" mereixen la pena, perquè ens serveixen per parar una miqueta i agafar perspectiva acadèmica en l'activitat quotidiana.
I diumenge passat també vaig tindre l'honor d'assistir a la manifestació en defensa del Cabanyal organitzada per la plataforma "Salvem el Cabanyal". No cal que diga res perquè ja se sap tot sobre aquesta mobilització. Diré que vaig estar molt a gust en dia fantàstic passejant pel Carrer la Reina, la Séquia d'En Gasch i la Plaça de la Creu del Canyamelar. I gaudint de la brisa marina d'unes "callejuelas mal aireadas", com digué la Sra Barberá l'altre dia.
"Valencians pel Canvi" i "Salvem el Cabanyal": dos exemples diferents però coincidents en l'objectiu de millorar les condicions de vida i de benestar de la gent de València. Dos grups de persones que treballen desinteressadament per la nostra felicitat de tots els dies.