diumenge, 18 de gener del 2009

Per dignitat i salut pública: Font de Mora, dimissió


El Tribunal Superior de Justícia ha dictat un Auto acceptant les mesures cautelars sol·licitades per CC.OO. contra l'Ordre del Conseller d'Educació que establia la presència de dos professors simultanis en classe per impartir Educació per a la Ciutadania en anglés. És la segona suspensió cautelar d'aquesta Ordre. La primera va ser el passat 23 de juliol, quan el mateix Tribunal va suspendre cautelarment la possiblitat que els estudiants no cursaren aquesta matèria i tingueren un currículum "a la carta". Aquestes dues suspensions cautelar, en espera de la sentència definitiva, supsen "de facto" el punt final a l'ocurrència del govern de Camps d'impartir aquesta matèria en anglés i usar, per tant, l'educació, com a arma partidista contra una llei aprovada pel Congrés dels Diputats. Sempre hem dit que el viatge cap a l'absurd que havia emprés el forense Font de Mora amb aquest assumpte no era més que la part visible d'una política educativa sectària, patrocinadora de l'ensenyament privat i elitista. Però ara ja no es tracta de diferències polítiques. Ara és un tribunal de justícia qui diu que les lleis que dicta el govern valencià són, previblement, il·legals i per això les suspén de manera cautelar.
L'estiu passat, el TSJ va dictar la 15a sentència desfavorable a la Conselleria d'Educació en l'assumpte de l'acreditació dels coneixements del valencià en les oposicions. Quinze sentències desfavorables, una darrere de l'altra! Tan escandalosa és aquesta situació que, en una de les sentències, el propi tribunal va dir que "sólo la mala fe o el empecinamiento en la ignorancia" justifiquen l'actuació del govern de Camps en aquesta línia.
Un govern ha d'actuar conforme a llei. És una premissa tan bàsica que fa vergonya dir-la. Quan, de manera sistemàtica, els tribunals diuen que les lleis que emet una Conselleria són il·legals i les tomba, qui dicta eixes lleis ha de dimitir. I si no ho fa, ha de ser cessat immediatament per qui l'ha anomenat. Si Font de Mora no dimiteix ara mateix, Camps l'ha de destituir de manera immediata. Si no ho fa, Camps és còmplice i autor intel·lectual de les il·legalitats que comet el seu Conseller.
I un altre dia, parlarem de Fabra