diumenge, 9 de novembre del 2008

Jo també sóc immigrant


Aquests dies el govern de la dreta valencianan ha presentat una llei que, sota el el paraigua de la immigració, estigmatitza qüestiona aquest col·lectiu de persones que viuen i treballen al nostre país. Es tracta d'una llei sense conseqüències jurídiques, qüestió inèdita en una llei, i que juga amb coses molt perilloses i pròximes al discurs de l'extrema dreta. La dreta que ens governa és insaciable i és capaç d'inventar-se contractes per a la integració dels immigrants a casa nostra.
Els meus pares varen ser immmigrants Alemanya, país on jo vaig nàixer. Igualment jo vaig ser immigrant a València, país on vaig arribar quan tenia 16 anys. Sé què és canviar de país, de llengua, d'amics, de ciutat. I sé que ningú ho fa de bona gana.
Em ve a la ment l'impressionant "Salam Rashid", del meu admirat Serrat, que fa ara vint anys ja va alertar amb la poesia que només ell és capaç de fer-ho sobre la situació dels immigrants a Espanya.



I si en voleu més, podeu gaudir veient alguns dels documentals de nostre company Samuel Sebastián, últim premi octubre de teatre, amic, militant d'Iniciativa, cineasta sensible i persona compromesa amb la lluita contra injustícia i en favor dels oblidats. No vos perdeu el seu bloc (http://diarisdimatges.blogspot.com) ni els seus vídeos, per exemple aquest:

1 comentari:

Antzoki ha dit...

Molt bo el teu blog.. Eus ací una petjada del meu
http://eldivendres.blogspot.com

GRÀCIES. SALUT I LLIBERTAT

*le poésie est a la rue*