dilluns, 14 de març del 2011

Homenots i donotes


Foto: PRATS i CAMPS

Foto: PRATS i CAMPS




Els últims dies he tingut ocasió de conéixer en persona dos sers humans dels que mereix la pena.
Un d'ells, Pasqual Maragall, que va vindre a València a presentar el documental "Bicicleta, cullera, poma", sobre l'alzheimer que té diagnosticat. El documental, per ell sol, impressiona, però conéixer Maragall en persona impressiona encara més. Moltes vegades, i no sempre sense raó, la gent no veu en els polítics persones. Jo sempre pense que les persones estan en centre de l'activitat política i això és el que a mi m'espenta, però la realitat política valenciana i els actuals governants, moltes vegades em fan dubtar que la política per a ells siga un propòsit noble. Per això, sentir a Maragall dir que "primer anàrem a per les Olimpíades per a Barcelona, després anàrem a governar Catalunya i ara anem a per l'Alzheimer" esborrona i em reconcilia amb el ser humà i la política.
L'altra persona a qui he tingut el plaer de conéixer és Mónica Frassoni, eurodiputada italiana i Presidenta del Partit Verd Europeu. Va vindre a València per aportar la seua experiència en la creació d'una única força política que reculla l'esperit de l'ecologisme polític i l'esquerra. El seu currículum impressiona, parla diversos idiomes amb una fluïdesa envejable, té una solvència intel·lectual i ideològica de primera magnitud i, a més, una concreció i una visió pràctica de la política digna d'admiració. I a més, és un ser humà excepcional.
La política es fa per a les persones i les persones fan la política. Aquesta és la meua divisa i, pel que he pogut comprovar amb Pasqual Maragall i Mónica Frassoni no estic sola en aquesta idea. Ja sabia que no ho estava, però ara, a més de saber que gent que admire es guia per la mateixa divisa, he tingut la immensa sort de conéixer dos sers humans de primera categoria.

5 comentaris:

Jose Manuel ha dit...

Excelent article Mónica. Aprenem molt de les persones quan les tenim aprop, quan les podem conèixer. Pauraules molt boniques per aquestes dues persones. Ànim amb la teva gran feina, amb al teva lluita que és la de molts!

annie b* ha dit...

Mónica,
Excel·lent treball, el que realitzes.
Et volia preguntar si és possible assistir a cap de les reunions d'Iniciativa, o participar en alguna activitat voluntàriament.
Espere la teua resposta.
Recomforta, trobar que encara queda gent com tu.

Mónica ha dit...

Moltes gràcies als dos. I a tu, Annie, si vols participar o col·laborar amb Iniciativa, envia un mail a iniciativavalencia@gmail.com o a ipv@iniciativapv.org i de seguida es posaran en contacte amb tu perquè pugues col·laborar com millor pugues.
Salut

Javier ha dit...

Monica!! Tengo una votante (mi pareja ) que es madrileña, tienes que darle una alegria para que acabe de decidirse. En Valencia no se ve identificada con la izquierda, hazle un mitin en castellano.
Amunt y sigue asi!

Unknown ha dit...

基弧是必测指数

  基弧是眼球幅度的一个指数,应该是所有人配隐形眼镜前的必测项目。但目前多数眼镜店都没设有此项测量,这是不严谨的。“基弧决定需要配的隐形眼镜的‘尺寸’”卢金华说,如果你本人的眼角膜较平,不经测量而选择了过紧的隐形镜片,眼睛极易出现缺氧眼红的情况;相反,如果本人角膜尖,而镜片宽则抓不住眼球。