dissabte, 11 d’octubre del 2008

9 d'octubre






9 d'octubre, festa del País. Commemorem la conquesta de la ciutat de València el 1238 per Jaume I, el 800 aniversari del qual també commemorem enguany.
De matí, en l'acte institucional, el President Camps ens narra el seté cel en què vivim els valencians. Com ja he dit en algunes ocasions, el President ha acabat creient que vivim en Mundo Ilusión i oblida, des de la seua autocomplaença, els vertaders problemes de valencianes i valencians, amb noms i cognoms, com els 120.000 aturats més que tenim a casa nostra i que, sense dubte, no tenen moltes ganes de festa ara.
Durant l'acte institucional, el President també va entregar els premis i distincions de la Generalitat a personalitats destacades de la cultura, la societat civil i els esports. Unes de les medalles van anar a parar a practicants de Boccia, un esport al qual València aporta molts participants en les Paralimpíades i on obté moltes medalles d'or en els Jocs Olímpics i en els campionats del món. Doncs bé, la delegació valenciana d'aquest esport, a qui Camps va donar una de les altes distincions de la Generalitat, i amb qui no dubtà a fer-se la foto ara (però que oblidà enviar cap representant del Consell quan van marxar a Pequín), ha d'entrenar-se quotidianament en el gimnàs d'un institut de València, cedit pel Consell Escolar, perquè no troba cap espai públic en la ciutat on poder entrenar-se.
I de vesprada, la manifestació. Malgrat la pluja i els inconvenients pel recorregut, com ja es tradicional, l'esquerra valencianista vam recórrer els carrers de València pels nostres drets i pel nostre país. Però enguany, la "mani" té lloc en moments de crisi i, nosaltres, gent d'esquerres, no entenem la reivindicació nacional si no va unida a la revindicació dels drets de les persones. Per això, aquest 9 d'octubre, recordem que els pobles són les persones que els composen, siguen s'on siguen i vinguen d'on vinguen, i que amb el seu treball generen riquesa, benestar, futur i drets.

2 comentaris:

Anna ha dit...

Hola Mònica,
ni la pluja ni l'estrelada de les JERPV deslluiren la diada.

Per cert, em podries dir quan és el congrés d'Iniciativa? Li vaig enviar un mail a Mireia, però no m'ha contestat i m'agradaria anar-hi. Fes-m'ho saber per mail, al perfil del meu blog hi ha l'adreça.

Moltíssimes gràcies, Mònica.

Salutacions!

Antzoki ha dit...

Bones!

Et deixe esta petjada, a vore si et passes pel meu recentment estrenat blog:

http://eldivendres.blogspot.com