dimecres, 4 de maig de 2011

Ramon Lapiedra


Ahir vaig estar en un homenatge que la gent del BEA va fer a Ramon Lapiedra. Va ser un acte emotiu, entranyable, de fortíssim component cívic i polític. Ramon Lapiedra va ser el rector que va transformar la Universitat de València i la va convertir en una institució moderna, científica, valenciana, progressista, arrelada al nostre país. La va convertir en la Univertitat on molta gent ens vam formar.
L'acte va servir també per retrobar-me amb la gent del BES, l'associació d'estudiants a la qual vaig pertànyer i que va ser escola de compromís i de responsabilitat. Em vaig retrobar amb Ximo Cádiz, excoordinador general del col·lectiu Lambda, amb Ximo Bosch, portaveu de Jutges per a la Democràcia, amb Salva Molins, expert en dret internacional, amb Joan Gregori, Raül Vidal, Rosa, Empar, etc. Amigues i amics d'una etapa de formació política i ciutadana definitiva.
I em vaig quedar amb les paraules de Ramon Lapiedra, amb la seua reivindicació de la política, del compromís "l'èpica està molt bé, però no oblideu la lírica", de la defensa dels grans drets conqerits, de la crida a la participació. Lapiedra és un luxe per a la gent de València. Un luxe de persona, de científic, de gestor, de pensador. És una persona que, com ell digué parafrasejant a Shakespeare en el discurs d'acceptació de la medalla d'or de la Universitat de València, feta de la matèria dels somnis. Per això, moltes gràcies, Ramon

31 comentaris:

Francesc Andreu ha dit...

Les últimes setmanes he notat un sensible augment de les notícies generades a la xarxa que contenen l’expressió referida a la participació. L’explicació? A l’obrir la majoria d’entrades, hom comprova com éstes corresponen a un munt de comunicats i declaracions d’altre munt de candidats a regidories, alcaldies i presidències de Comunitats Autònomes… Probablement heu pensat el mateix que jo: en eleccions, els polítics se’n recorden de la participació ciutadana. En valencià castís diriem allò de que Se’n recorden de Santa Bàrbera sols quan trona.

Tot i valorant de manera positiva el protagonisme atorgat a la participació als programes i mítins electorals, cal recordar a governants presents i futurs allò que resulta evident: la participació no és flor d’un dia, sino arbre fruiter que cal, des de que és plantó, empeltar, regar, polvoritzar, esporgar, aclarir i femar per a que amb el temps done els seus fruits.

La reflexió sancera a l'enlla¨:

http://francescchalmes.wordpress.com/2011/05/09/participacio-ciutadana-hi-estem-dispossats/

Veu d'Alerta ha dit...

Hola! Segueixo la vostra trajectòria política. M'agradaria saber que opines sobre la diferencia, si es que existeix, entre valencià i català!

Merci

Amo ha dit...

No sé si llegiràs això, de tota manera. Desprès de veure't en els vídeos pel youtube t'he de dir una cosa: Mil com tu ens caldrien! I potser faríem curt.

És una llàstima que no visqui a València, si no et votaria.

marenga ha dit...

Hola Mònica,

Fa un any vaig arribar a la província d'Alacant procedent de la província de Barcelona.
M'ha sorprès molt gratament trobar-te ja que, no tenia referent polític afí aqui al País Valencià i després d'escoltar i veure alguna de les teves intervencions et puc dir que l'he trobat, t'he trobat!
No és que jo sigui molt però amb mi ja som un més. Endavant Mònica!

Julio Cesar ha dit...

Suerte en las elecciones Mónica.
Sin entender mucho Valenciano, veo tus video como diputada y pienso que otra clase de políticos es posible y la suerte que tienen los valencianos de tener una opción tan digna en las urnas.

mikaletmo ha dit...

Hola Mònica! em dic Miquel, sóc de Sueca i m´he assabtneta que has estat ací fent campanya per Compromís. No havia sentit moltes propostes de Compromís últimament (de segur perquè no teniu la mateixa capacitat propagandística que altres partits...) però únicament amb el vídeo que vaig vore a tuenti de les teues intervencions en el programa de Canal 9 on cantares les quaranta al govern autonòmic, em vaig sentir plenament identificat amb la vostra manera de veure les coses. No se si veuràs aquest missatge però de part meua, vull que sàpigues que compartisc la vostra visió i a pesar d´una derrota electoral, et done tot el meu ànim per a continuar lluitant. Representes a més persones de les que et penses. Una forta abraçada i no et canses mai de reivindicar una València més justa!!!!!

JESUS y ENCARNA ha dit...

Buenos dias Monica, desde Barcelona, nos recuerdas al fenomenal Labordeta, artista del pueblo ante todo y mejor politico donde los hubiera, tu nos recuerdas con tus dicursos que todavia hay politicos con los "bemoles" cuadrados y no tienen miedo a los desalmados capitalistas que pululan sin dignidad y gustan de tener sus bolsillos llenos a costa del sudor de los que creen tener como esclavos.
"Democracia Real Ya", por suerte el personal esta reventando y haciendo actos pacificos en pos de un sistema mas justo, el sistema ha estado, esta y estara pero no debemos permitir que continuen con los mismos errores y menos por egoismo y vanidad, algun dia acabaran por darse cuenta que el mundo no se mueve alrededor de ellos. Ellos forman parte como todos de este mundo.
Saludos cordiales.
Jesus y Encarna - Creaciones-

Pedro ha dit...

Mònica,

Espere que pugues treure acta de diputat en les eleccions de demà. Si no les corts perdàn la millor de les seues parlamentaries.
Que tingues molta sort.

Salut,

video boda ha dit...

enhorabuena por las elecciones monica.

Un saludo.

rtvv24h.blogspot.com

MARIA ha dit...

Mònica, eres molt gran i dones com tú queden poques :) Segueix així que m'encanta la teua claretat i la teua forma de tindre sempre arguments per a tots! Des de la facultat de dret de l'universitat de València, enhorabona :)

Eduard ha dit...

Ànims Mònica!

Només us escric per enviar-vos un missatge de suport. Arribareu molt lluny. Ho esteu fent molt bé! Sapigueu que teniu molts simpatitzants fora del País Valencià.

Edu Martorell

Barcelona, Catalunya

Dn H. ha dit...

he tingut el gran honor de descobrir-te aquests dies. dono gràcies que encara quedi algun polític que digui les coses pel seu nom sense por a què puguin dir-te.

ànims i endavant!

JORDI ha dit...

Hola Mònica. No soc incondicional de cap partit, encara que habitualment vote al bloc. T´escric estes línies per mostrar-te la meua admiració per la teua valentia i honestedat. Dius les coses clares i no ets indiferent davant la injusticia. Potser al llarg d´estos últims 4 anys tu i els teus companys us haureu sentit sols, enmig de tants corruptes, prepotents i mentirosos. I potser en alguns moments haureu sentit la sensació de que esteu predicant en el desert, però sàpigues que tant abans com a partir d´ara, quan els feu traure els colors a tota eixa gentola, no heu estat ni estareu sols. En eixos difícils moments en que potser us haveu sentit com uns corders enmig d´una manada de llops, darrere de vosaltres he tingut la força de molts milers de valencians. I a partir d´ara encara més.
Algo es mou en el País Valencià, i tú has tingut prou que vore Mònica.
Ànim i dona´ls canya¡¡¡

Mónica ha dit...

En primer lloc vull demanar disculpes per haver tingut una miqueta oblidat el bloc. La meua intenció era haver-vos anat contant el dia a dia de la campanya electora, però la realitat s'ha imposat. De tota manera, supose que m'haureu seguit a través de les vies tradicionals i també de la magnífica tasca que s'ha realitzat en les xarxes socials. No estaré mai suficientment agraïda a la gent que m'ha ajudat en aquesta nova ferramenta que ha demostrat ser més poderosa del que molts semblaven.
De tota manera, i abans de seguir amb les entrades, no vull deixar d'agrair a Francesc Andreu, Veu d'Alerta, Amo, marenga, Julio Cesar, mikaletmo, Jesús y Encarna, Pedro, virtualsets, marieta_90va, Eduard, DnH i Jordi, els ànims que m'heu enviat. Vos assegure que és un plaer comptar amb gent com vosaltres i això fa que la nostra tasca siga més satisfactòria. Com més prompte millor començaré les noves entrades i vos aniré posant al corrent.
Gràcies de nou a tots, un abraç i endavant!

carsal-p ha dit...

Molt d'anim Mònica.
Tens la veu del vertader poble valencià, que independentment d'ideologies o creençes, és honrat i amb bon cor. Més com tú fan falta per tirar endavant. No renuncies al que cregues, mentre ho cregues i façes de cor. Els tens molt ben ficats, amb tot el respecte.
Un abraç.

Carles

jordi palafox ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
L. de Guereñu Polán ha dit...

Aprovecho su blog para manifestarle mi solidaridad en el caso de la camiseta reivindicativa. También en lo que se refiere al fondo de la reivindicación. En primer lugar no hay nada escrito sobre las vestimentas de las diputadas/os; en segundo lugar es inaceptable (aunque haya que aguantarse) el autoritarismo y arbitrariedad de un presidente como el sr. Cotino al que más le valiera aclarar sus cuentas con ciertos gastos personales cargados a cuentas pública, así como su contribución a que una empresa de la que forma parte haya cobrado de la Generalitat más de 300.000 euros sin haber construído la obra por la que se pagó dicha cantidad. Me dispongo a escribirle al interesado por si tiene a bien contestarme sobre este asunto. A usted le reitero mi solidaridad. L. de Guereñu Polán.

cesc calveras ha dit...

HolA monica
Primer de tot et vull felicitar per la gran feina que fas al país València.soc català i visc a Barcelona i desitjo que aviat tinguem una política com tu a Catalunya, i un partit que defensi el poble çom ho està fent el teu. He vist els videos del YouTubel fa molt poc i tasseguro que no podia deixar de mirarlos,un darrera l'altre. I em grati ficava moltíssim quan els receptor de les teves critiques no sabien que dir i només sabien respondre amb faltes d'educació, amb silenci o inclús amb insults. Això diu molt d'ells. Desitjo que aviat governeu a València perquè estic convençut que anireu molt millor.
M'estic pensant ficarme en política per canviar la situació de Catalunya. Saps si hi ha algun partit semblant Al teu?

Gràcies

Cesc Calveras

video boda ha dit...

Pon el mensaje:

La dirección utiliza la huelga para poner en contra de los trabajadores al pueblo desinformado y ahorrar dinero que ya no tiene, ni para transmitir la Crema.
Los trabajadores Estamos soportando bajadas salariales del 30% con respecto 06, no importa y se acepta con los tiempos que corren. La dirección ha limpiado RTVV con su mala gestión , mas de 1250 millones de deuda. Podían haber aplicado recortes: Abandonar la sede de alicante, construida con dinero publico en solar privado y pagando alquiler ¿a quien? y ¿por que? esa nefasta jugada. Podían haberse desecho del alquiler de la gran Via hace ya años y recolocarlos con los toxicomanos. Haber trasladado Radio 9 a Canal 9 y dejar por el camino algunos enchufados de cuerda. Podían NO haber subcontratado lo del papa (inflando facturas, externalizando tareas). NO haber trasmitido la F1(ya se debían 1000 millones por lo menos, como se les ocurre). NO pagar por reportajes inflados en las puertas del ERE , disponemos de medios técnicos y humanos. NO haber subcontratado las elecciones Autonomicas por 165.000 cuando tienes personal cualificado, haber ahorrado en el consultoras PriceWaterHouse, Garrigues, son tontos o se lo haces 1250 millones al 5% son 62.5 millones, no te endeudes, no te apalanques de deudas, si no puedes sobrevivir sin deuda con deuda menos. Podían no haber contratado y contratado sobredimensionando a RTVV, metiendo de la cuerda y utilizando el ente como un coto privado de caza o una vaca la cual esta en estos momentos seca y con una indice de audiencia inferior a canal disney. El Señor Fabra si realmente quiere hacerlo bien elimine a la dirección de cuajo, sin recolocaciones, si hemos podido gastar 1250 a 30 días por año podremos soportar 1 millón mas para verlos en el paro o realmente la intencion es llevarla a la quiebra.

Monica por favor sigue trasmitiendo tu mensaje. Los trabajadores no somos los culpables de gastarse esos 1250 millones.

1800 trabajadores a un sueldo medio de 35.000 euros da 63 millones de euros lo que estos impresentables se gastan en intereses.

Goldman empaquetaba deuda toxica y la vendia fuera de pais a todos los fondos de inverison... Buscaban lucrarse y sabian que se romperia, pero estarian lejos cuando pasara, apostando en contra de los seguros de impago y rematando la faena.

Estos gilipollas han endeudado y como el pueblo valenciano es como es encima han ganado las elecciones, ahora tienen que deshacer el entuerto, diciendo que el gobierno no les daba lo que les corresponde por habitante. Ahora cuando bruselas vaya apretando y apretando ya veremos donde acabamos, ya veremos si rajoy les ayuda o si dicen que la culpa es de merkel que ya no se fian de poner dinero.

O de vosotros por no imprimir en balnco y negro y ahorrar. Tal vez de las familias que no sabian sus limitaciones.

J. Navarro ha dit...

Que triste que sea el insulto el medio para solucionar los problemas

J. Navarro ha dit...

Que triste que sea el insulto el medio para solucionar los problemas

J. Navarro ha dit...

Que triste que sea el insulto el medio para solucionar los problemas

J. Navarro ha dit...

Que triste que sea el insulto el medio para solucionar los problemas

J. Navarro ha dit...

Que triste que sea el insulto el medio para solucionar los problemas

J. Navarro ha dit...

Que triste que sea el insulto el medio para solucionar los problemas

Mama ha dit...

Mònica, gràcies per parlar tant clar. Des de la Garrotxa. Girona.

carletes ha dit...

gracias Mónica, sigue así, ojalá Madrid tuviera alguien como tú!

Unknown ha dit...

Monica hija, te estas poniendo como una foca.

Y por favor dejar de soñar con ser catalana. Que tu no eres ni valenciana maja.

Manuelgabriel ha dit...

Hola Mónica, soy un chico de Ciudad Real, cercano a los 30 y con ideales que no van a difuminarse nunca, hoy acabo de ver un solo vídeo de una intervención tuya en el Parlamento Valenciano. No tengo palabras para agradecer que haya personas como tú.
Ánimo, ánimo, ánimo, ánimo, ánimo. Sigue siendo todo lo fuerte que eres!! Das esperanza a mucha gente, gracias por estar ahí.

Vicky ha dit...

Hola Mónica,

Primero que nada agradecerte la gran labor que estáis haciendo. Mucho ánimo, recuerda que mucha gente cree en vosotros.

Segundo, no te lo tomes a mal, sino cómo una crítica constructiva. Mucha gente os ha dado una oportunidad, sobretodo por cómo está todo el tema de la corrupción en los otros partidos, pero creo que no sois conscientes de lo "fácil que es decepcionar a todas aquellas personas que han creído en vosotros." Me refiero a que, deberíais priorizar los problemas que más importan a la gente, cómo el paro, por ejemplo, e intentar dar una oportunidad a todas aquellas personas, tanto jóvenes, cómo mayores, que quieren trabajar y no pueden. Quizás el campo podría ser también una posible solución, con la gran riqueza de la huerta valenciana, pero tal cual cómo están las cosas es imposible ganarse la vida trabajando en el campo.

Otro gran problema es el cambio climático. Lo tenemos ahí y es una tema muy preocupante, no sólo para las generaciones futuras, sino que ya lo estamos sintiendo últimamente, lo que es una gravísima señal,....

Y lo que me gustaría recalcar es que es muy importante "el respeto". Respeto a otras creencias, aunque no sean las vuestras. Creo que los políticos tendrían que ser mucho más tolerantes y no intentar imponer sus opiniones, sino mediar para que todos podamos "convivir en paz". Por ejemplo, mis hijos van a un colegio concertado y últimamente se está hablando mucho de los recortes hacia la escuela concertada sobretodo. Me gustaría hacerte entender que cada uno tiene sus creencias y elige llevar a su hijo a un colegio o a otro y esto se debería poder permitir.

Ojala leas este mensaje y hayas entendido qué es lo que quiero transmitiros: Tenéis una oportunidad de oro estos cuatro años, por favor no lo desaprovechéis y mirar muy bien en qué cosas vais a invertir todo vuestro esfuerzo,....

Un abrazo,
Victoria.


kiralina ha dit...

Mónica Oltra, eres una luchadora y tienes suficientes agallas para enfrentarte a los corruptos, otros, entre los que me encuentro, también lo hacemos con menos suerte, al final los políticos estáis mas protegidos que los ciudadanos, pero en cualquier caso, admiro tu valentía y de algún modo me identifico contigo y tu lucha por un mundo mas justo para todos.

Me he visto en la extraña tesitura de tener que vender mi casa para pagar las calles, formo parte de un grupo de vecinos que hemos denunciado un PAI y conseguido anularlo ante el supremo creando jurisprudencia gracias a nuestro excelente abogado Jose Luis Ramos Segarra, otro valiente como tu.

Pero el poder no perdona y el mismo estado me ha castigado de forma sutil tendiéndome una trampa a través de la agencia tributaria de modo que he sido sancionada por el mismo tribunal supremo con el fusilamiento economico que suponen 300.000,00€ que serán para mi una deuda de por vida y el embargo de todos mis bienes que no cubren en absoluto la cuantía de la deuda y me obligan a partir de ahora a malvivir de la caridad ajena.

Recurro a este blog para denunciar la manera cicatera y corrupta que tiene el estado de tratar a los ciudadanos y contribuyentes que se comportan como verdaderos demócratas y denuncian los abusos. Te aseguro que he vivido en mis propias carnes el abuso de funcionarios, notarios, banqueros, abogados, jueces, alcaldes, inspectores de hacienda, constructores, arquitectos municipales, urbanizadores, gestorias y políticos. Ante tamaña calaña es imposible levantar la voz y menos defenderse porque lo que pudieran parecer errores sin importancia no son mas que estrategias bien urdidas para cortarnos las alas, taparnos la boca y arruinarnos la vida.