dimarts, 22 de febrer del 2011

Per la llibertat d'expressió






És difícil haver d'escriure una entrada reivincidat un dret tan humà com el de la llibertat d'expressió. Resulta difícil explicar als teus fills que les sèries de dibuixos animats que veien ja no les podran vore perquè en l'any 2011 un govern decideix tallar les emissions d'una televisió veïna. Que complicat és entendre que siga més simple seguir el que passa a Bahrein o a Líbia (per cert, ara s'enteren que a Líbia, o a Egipte, o a Bahrein hi ha dictadures, ells, els que les han sustentades...) que gaudir amb la programació d'una televisió que se situa a 300 km de casa. Que en el món actual, on la informació circula lliurement, uns governs (un, el de Camps, i l'altre, el de Madrid) no entenguen que no poden posar portes al camp i que pensen que limitant-nos l'accés a un mitjà de comunicació es limitarà la nostra capacitat d'anàlisi i crítica, resulta lamentable. És un lliberticidi més que no podrà amb nosaltres.
Per cert, on estava ahir el PSPV i Alarte o Calabuig? Probablement estaven defenent assumptes de molta major importància per a la ciutadania valenciana, com pot ser, per exemple, l'elaboració de les llistes de Castelló, de València, de Benidorm, d'Alacant o vés a saber...
Tristos, molt tristos, uns i altres.

9 comentaris:

M.Àngels Soler ha dit...

És la "comidilla" de totes les cantonades, tothom parla d'este atemptat contra la llibertat de les persones. És indignant. Molta gent està rebel·lant-se en contra d'esta malifeta. Alguns fins i tot s'han enfrontat al govern i han estat multats. No hi ha per a menys, com per a no indignar-se! Hem de mobilitzar-nos, és un atemptat a la llibertat i la democràcia. Fora la llei antitabac!
Ups! No, que no esteu referint-vos al tabac, només a la censura d'una televisió...

Marc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marc ha dit...

Mónica ets la millor! Salutacions des del nort de Castelló!

Geoh ha dit...

Molts ánims per als que hi esteu amb la gent, no solament en aquest tema de tanta controvercia on ens negen la opció de elegir veure un mitja alternatiu sino també en tot el que hi esteu menejant a la comunitat.

Sou una forta alternativa front a eixos que es preucupen més per cifres electorals i butxaques, i per el que dirán front a la necesitat reial de la gent.

Mónica ha dit...

M. Àngels,
La llei antitabac et pot semblar millor o pitjor, però ha sigut aprovada per la majoria absoluta del Congrés dels Diputats, que és qui elabora les lleis. TV3 ha sigut censurada pel Consell de Camps, no per un Parlament.
Però entrant al fons de l'assumpte: la Llei antitabac no prohibeix als fumador que continueu fumant, sinó que permet que les persones no fumadores puguem estar, soles o amb els nostres fills, sense estar exposades a càncer de pulmó o d'altres malalties.
Dit d'una altra manera: tu pots seguir fumant en ta casa, en la de la teua família, davant dels teus fills si vols o en la intimitat de la teua habitació o pel carrer; en canvi jo no puc veure TV3 ni en casa, ni al bar, ni a un hospital, ni que els meus fills vegen dibuixos animats amb accents diferents, ni tan sols la puc veure en la intimitat de la meua habitació. De veritat penses que són la mateixa cosa?

VienteSalvadorTIC ha dit...

M. Àngels Soler, la llei antitabac com ben bé t'ha contestat Mònica, no prohibeix fumar...Molta gent gent pensa que ho fa però realment no és així: una cosa és PRHIBIR (com han fet en el canal públic de TV3) i una altra cosa ben diferent que caldria que tothom ho sabera és REGULAR.
La llei aprovada al Congrés REGULA els espais on s'hi pot fumar i on no.
Pel que fa al tancament de la TV3 (censura en una democràcia!) és simplement vergonyós, lamentable i inexplicable. A banda d'atemptar contra la unitat de la llengua (recorde que el valencià anomenat al nostre territori forma part del registre lingüístic del català), ens han retallat drets fonamentals que estableixen diversos tractats: el dret a la informació...un dret bàsic i fonamental.
A la meua comarca (la Costera de Xàtiva, antany lluitadora pels drets dels valencians com la que més) des de fa mesos que no es podia veure el canal pel reetidor de santa Anna (la Llosa de Ranes), però si que agafàvem el senyal des del Montdúver (massís muntanyós de la comarca veïna de la Safor)...ara cap dels dos! Nòvament, trist, vergonyós i lamentable...
El nostre "mal govern" intenta camuflar i desviar informació (la veritat no és absoluta, més bé és com un mirall o espill partit en diversos trocets, cadascú en posseeix un, i si et lleven algun tros hi ha una realitat oculta...). Comencen llevant TV3 per desviar altres assumptes també importants, comencen llevant drets i continuen arraconant la nostra llengua (volen fer o "instal·lar", els agrada tan la construcció i els esdeveniments que dic instal·lar, el model gallec o madrileny en educació...els PIP (incorporació progressiva del valencià a les aules) desapareix,...i eixos són els que diuen defensar la nostra cultura i la nostra llengua?? vergonya cavallers, vergonya).
Finalment, m'agradaria dir que hi vaig estar a la concentració (manifestació) del passat dilluns. Hi vaig anar, a posta des de la ciutat on renaixen les cendres, Xàtiva, fins a la capital del cap-i-casal...molts valencians deurien de fer el mateix, manfestar-se per allò que realment els importa, manifestar-se pels seus interessos; i desbancar, encara que siga per això la dita que tenen sobre nosaltres: "els me se'n fot".
Recordeu que volem llibertat d'expressió i informació de tot tipus al territori valencià...la informació no és cap delicte, i la censura no està pas justificada en les societats establertes democràticament.
Un jove de la Costera de Xàtiva.
PD: Mònica em vaig fer una fotografia amb tu, moltes gràcies! saps que eres genial i sobretot especial. Continua així i que la lluita pels drets no s'ature...endavant!

M.Àngels Soler ha dit...

Veig que no se m'ha entés la ironia. Disculpeu. És que en estos dies he vist com la paraula llibertat ha estat usada sense cap trellat. L'han usada aquells que estan en contra de la llei antitabac, diuen que atempta contra la seua llibertat de fumar. A mi, això em sembla una santa barbaritat, perquè, com bé dieu, no vol dir que no es puga fumar, sinó que no es pot fumar en determinats llocs. La llibertat és una altra cosa, com per exemple poder veure un canal de televisió. Per què la gent s'arrisca a ser sancionat per fumar "on li dóna la gana" perquè és "lliure" però molts es queden parats davant la prohibició d'emetre un canal de televisió? M'agradaria que la paraula llibertat no es corrompira d'esta forma, que la gent s'adone de quines coses formen la vertadera llibertat i els vertaders drets. A vore si així ens queixem perquè no veiem la TV3, no tenim un ensenyament de qualitat, no tenim un sistema sanitari com cal, etc. Estes coses són les que haurien d'aparèixer en titulars, i no el fet de no poder fumar en un bar...

Miquelet ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mónica ha dit...

M. Àngels,
Perdona, però tens raó: no havia entés la ironia. De vegades l'arbre ens impedeix veure el bosc i estic tan acostumada al regat en curt i a l'absència d'ironia i "finezza" política en les Corts (amb Cotino, Esther Franco, Serafín Castellano, Milagrosa Martínez, César Augusto Asencio i tants més què et puc dir...) que pense que en tots els lloc és igual. Afortunadament no és així.
Gràcies en tot cas i sort!